“Duurzaamheid is een kerngedachte, zowel voor het bouwproject als in de omgang met personeel, de buurt en de leerlingen”, zegt directeur Corine Versteylen. © Architectenbureau B2Ai
Nieuwe jezuïetenschool in Molenbeek
Het onderwijs staat onder hoogspanning, met capaciteits- en lerarentekort, dalende kwaliteit en schoolmoeheid en -uitval. Terwijl onderzoekers, werkgroepen, ministeriële kabinetten en media zich het hoofd breken over hoe het verder moet, blijven het vertrouwen en de ondernemingszin aan de basis hier en daar groot. In Molenbeek starten de jezuïeten op 1 september een gloednieuw project: de Egied van Broeckhovenschool.

Een deel is nog werf, maar de afgewerkte klassen en speelplaats zijn een lust voor het oog. Op 1 september opent een nieuwe jezuïetenschool in hartje Molenbeek en dat nieuws gaat over de tongen. Menen ze het echt, de jezuïeten, om naast algemeen ook technisch en beroepsonderwijs aan te bieden? Nota bene in een van de meest sociaal-uitdagende gemeenten van het land? En of ze het menen! En dat is niet eens een breuk met hun traditie en inspiratie, zeggen de afgevaardigd bestuurder en de kersverse directeur.

Verder lezen?

Indien u geen digitaal Tertio abonnement heeft, kunt u dit artikel online kopen voor 2 euro. Na betaling, kunt u het meteen integraal lezen. Of nog beter: abonneer je vanaf 12 euro en geniet elke week van Tertio.

Lees ook deze artikels...

De Franse Kerk

Als ‘oudste dochter van de Kerk’ stond de Franse clerus eeuwenlang sterk,...

Dekalog

In september 1989 vond op het Filmfestival van Venetië de première plaats...

Verder lezen?

Indien u geen digitaal Tertio abonnement heeft, kunt u dit artikel online kopen voor 2 euro. Na betaling, kunt u het meteen integraal lezen. Of nog beter: abonneer je vanaf 12 euro en geniet elke week van Tertio.

Uw Tertio account

Log in op jouw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.