Victory O Lord, John Everett Millais, 1871. Het schilderij beeldt Mozes, Aaron en Hur uit tijdens de strijd met de Amalekieten.  © Wikipedia

Onze kleerkast 
In mijn jeugd had ik drie neven die telkens met nieuwe en vooral opmerkelijke kapsels en outfits mochten verschijnen. Dat was vooruitstrevend van mijn tante en nonkel. Ik nam me toen voor dat mijn pubers dat later ook zouden mogen. Later is nu. Maar ik word onrustig van het schreeuwerige aanbod aan kleding, reclame en trends. Vandaag kreeg ik van drie kledingwinkels soldenmails. Zou ik meteen gaan of wacht ik tot de laatste soldendagen voor superkoopjes? Heb ik wel iets nieuws nodig? Met drie tieners die volop op zoek zijn naar hun stijl kom ik veel in kleding- en schoenwinkels, online en fysiek.

Kleurig in het leven
Als christen en kerkwerker ga ik hier scupuleus mee om. Je wil eenvoudig voor de dag komen maar tegelijk ook niet antiek en wereldvreemd. De Duitse theologe en arts Doris Nauer liet in 2011 in Tertio sprankelend optekenen dat we het bevrijdende van de christelijke boodschap zo weinig zien in de Kerk. Ze vindt dat een catastrofe: “Het zou aan ons te zien moeten zijn dat we verloste mensen zijn. Dat begint al bij onze kledij. Waarom loopt iedereen erbij in die donkere, grijze kleren? Ik kies altijd voor kleurige outfits. Die kleuren wekken vreugde en blijheid op.” Het gaat natuurlijk niet om die kleding op zich, maar om hoe je in het leven staat. 

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Vrijheid en whisky

De jongeman zag er niet uit. Vroeg in de morgen strompelde hij voorbij,...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.