© Unsplash

Onzichtbaar vasten
Lieve God, wij kijken thuis naar Kamp Waes. De deelnemers lopen vijftig kilometer door berg en dal na heel korte nachten. Ze temmen hoogtes en laagtes, tot zelfs ondergronds. Ze duiken diep in het water. Iemand verdronk bijna. Ze doen alles schijnbaar vlot, maar in interviews lees je dat hier maanden training aan voorafgingen. Ik droom ervan om me in de vasten zo goed te oefenen in innerlijke dingen, dat mijn spiritueel leven op punt staat tegen Pasen. Wat verwacht U hiervoor als training van mij? Zelf had ik voor deze vasten gedacht dat ik me al genoeg inspan in het leven. Moet ik dan nog vasten?

Werkpunt kiezen
Oefening baart kunst. We gingen onlangs bowlen en het was al snel duidelijk dat ik de grote verliezer zou worden, hoe bedachtzaam ik ook koos uit de blauwe, rode en oranje ballen met verschillende gewichten. Mijn aandacht dwaalde ondertussen af naar het jonge gezin naast ons en naar de mensen met een beperking aan de andere kant. Ik vroeg wat raad aan mijn winnende echtgenoot en hij zei dat ik rustiger moest gooien. Tot ieders verrassing won ik de volgende ronde. Mijn tegenspelers lachten veeleer groen tussen al die kleurrijke ballen. Door je aandacht op één aspect te richten, kun je het eindresultaat doen kantelen. Een werkpunt kiezen in de vasten heeft dus zeker zin.  

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Daar, daar is as

Ieder jaar opnieuw bezoeken we met studenten Auschwitz. Ieder jaar staan...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.