“We worden uitgenodigd om met hoop naar de wereld te kijken”, zegt Jelena Vasilj. © rr

“Ook in de wereld vandaag is Christus koning”
Jelena Vasilj (1972) groeide op in het Mariale bedevaartsoord Medjugorje in Bosnië-Herzegovina. Toen ze negen jaar oud was, vroeg Maria haar om jongeren samen te brengen in een gebedsgroep. Haar passie voor geloof leidde haar vervolgens naar de Verenigde Staten en Rome, waar ze theologie studeerde en een doctoraat in Bijbelse theologie voltooide. Nu woont ze in Italië met haar man, Massimiliano Valente, professor aan de Europese Universiteit van Rome, en hun vijf kinderen.

Kort na de eerste verschijningen in Medjugorje, toen ik negen jaar oud was, begonnen mijn innerlijke inspiraties. Ik zou het omschrijven als een gave om de mysteries van het geloof te doorgronden, een soort ‘innerlijke zintuigen’, zoals de heilige Augustinus het noemt. Ik ervoer dat er in mijn hart geen eenzaamheid was maar dialoog, dat de Geest van God in mijn hart sprak. De inspiraties en woorden die ik ontving – meestal van Maria – dienden om jongeren, die deel wilden uitmaken van een gebedsgroep, te helpen groeien op spiritueel vlak. Maria leerde ons om het geloof en de deugden toe te passen in ons persoonlijke leven. Ze onderrichtte ons hoe we de Heilige Geest konden ervaren door middel van gebed, het lezen van de Schriften, een open hart, en een houding van overgave. Ze hielp ons om Gods wil voor elke dag en voor ons leven te begrijpen. De gebedsgroep was een kostbare ervaring van uitwisselen en bidden voor anderen, een levend voorbeeld van wat het betekent om samen Kerk te zijn.

Verder lezen?

Indien u geen digitaal Tertio abonnement heeft, kunt u dit artikel online kopen voor 2 euro. Na betaling, kunt u het meteen integraal lezen. Of nog beter: abonneer je vanaf 12 euro en geniet elke week van Tertio.

Lees ook deze artikels...

Kleur

Veelal vertel ik u iets over dagelijkse dingen, mensen en plekken, met...

Onzichtbaar vasten

Lieve God, wij kijken thuis naar Kamp Waes. De deelnemers lopen vijftig...

Verder lezen?

Indien u geen digitaal Tertio abonnement heeft, kunt u dit artikel online kopen voor 2 euro. Na betaling, kunt u het meteen integraal lezen. Of nog beter: abonneer je vanaf 12 euro en geniet elke week van Tertio.

Uw Tertio account

Log in op jouw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.