Twee orthodoxe vrouwen helpen het paasfeest van andere christenen voor te bereiden. In hun liturgische kalender is het dan nog helemaal geen Pasen, maar dat maakt voor hen niets uit. © VRT

“Palestijnse christenen zijn voor alles Palestijnen”
Voor de publieke opinie is het conflict in het Heilig Land er een van joden versus moslims. “De meeste mensen hebben geen idee dat er ook christelijke Palestijnen zijn”, zeggen Hanaa El Hajji en Goran Verluyten, de makers van een reportage over deze geloofsgroep die VRT Canvas zaterdag uitzendt.

Twee jaar geleden ging Hanaa El Hajji als studente op uitwisseling naar de universiteit van Tel Aviv. “Ik heb daar heel veel vrienden gemaakt, zowel Israëli’s als Palestijnen.” Maar meteen viel op dat de realiteit er veel complexer was dan ze dacht. “Er zijn bijvoorbeeld Palestijnen met de Israëlische nationaliteit die aan de Tel Aviv University studeren, onder wie ook christelijke Palestijnen die elke week uit Nazareth komen. Ik had daar tevoren nog nooit van gehoord. En als ik er hier over vertel, vallen zelfs goed geïnformeerde Belgen volkomen uit de lucht.”

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.