De camera neemt telkens opnieuw het standpunt in van de ondervrager. Een mooi voorbeeld van hoe de vorm mee de inhoud van de film versterkt. © Cinemapp

Pingpongen met Iraans regime
Voor een glimp van hoe het er in de Iraanse maatschappij aan toegaat, moet je het Iraanse Terrestrial Verses op je filmlijstje zetten. Ali Asgari en Alireza Khatami tonen hoe een autoritair regime omgaat met zijn burgers. Een sterk staaltje jammerlijke hedendaagse geschiedschrijving.

Terrestrial Verses (Aardse verzen) werd geboren uit de frustratie van regisseurs Ali Asgari en Alireza Khatami. Ze kregen de films waar ze elk afzonderlijk aan bezig waren maar niet op de rails en schreven samen in zeven dagen tijd een nieuw scenario. Dit keer hadden ze geen zin in nogmaals een eindeloze Wachten op Godot-situatie en stonden ze zelf in voor de nodige financiering. Toen die rond was en de casting vaststond, draaiden ze hun film in nog eens een week tijd.

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.