© Unsplash

Positieve roddels  
Een jonge man van de vuilnisdienst loopt met een straatstofzuiger langs de kant van de weg om zwerfvuil weg te werken. Het heeft iets mistroostigs voor mij. Die avond merk ik in de frituur een vrouw op die voor zich uit staart boven haar frieten en hamburger, met een kind naast zich. Ik stel me voor dat zij een triestig leven leidt, maar ik weet dat niet. Enkele dagen later zie ik een jongen van zo’n vijf jaar oud die zijn blinde papa naar het toilet begeleidt. Ik ben erdoor gecharmeerd en vind dit een gelukzalig beeld. Maar ik weet niet of ze gelukkig zijn. Hoe kijken diezelfde mensen naar mij, als ze überhaupt al naar mij kijken?

El Dorado 
In de herfstvakantie gingen we enkele dagen naar de Ardennen. De vele regen belette ons niet om dagelijks te gaan wandelen en binnen nam ik de tijd om wat te lezen. Het boek Het leven dat jou past gaf me een aha-erlebnis. Het verhaal van Albina toont me hoe zij zich niet langer laat bepalen door de pech in haar leven. Haar omstandigheden bepalen niet meer hoe zij zich voelt, dat doet ze zelf. Ze stopte met willen dat anderen anders waren en begon te werken aan zichzelf. Absoluut gelukkig willen zijn, is zoeken naar El Dorado, de onvindbare Zuid-Amerikaanse stad van goud. Maar elke mens kan wel een stuk gelukkiger worden, ook al heeft hij problemen. 

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Vrijheid en whisky

De jongeman zag er niet uit. Vroeg in de morgen strompelde hij voorbij,...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.