© Unsplash

© Unsplash

Proef de pudding 
Na het jaarlijkse gepalaver kwamen we in ons gezin tot drie voorwaarden voor een geschikt vakantiehuis: goed werkende wifi, een zwembad en niet al te ver met de auto. Het moest uiteraard ook binnen ons budget passen. Zo’n huisje huren geeft mij stress: zou het bestaan, zou het overeenkomen met de foto’s en de omschrijving? Het waren overbodige zorgen. We logeerden niet ver van de Karmel in Mazille en van de gemeenschap van Taizé. Als jongere heb ik destijds veel plezier beleefd op die plaatsen en mijn innerlijke bron gevuld. Deze omgeving was voor mij nu een fijn extraatje op onze reis.

Bommetje
Onze tieners speelden met veel gespetter ‘bommetje’ in het zwembad. Ik liet me drijven: je gaat op je rug in het water liggen, laat je lichtjes kantelen met je gezicht boven het water en je oren erin. Met je benen en je armen zoek je je evenwicht. Hoewel ik voor fysieke activiteiten doorgaans de duimen moet leggen tegen onze kinderen, kan ik dit wel en zij niet. Dobberend in het water laat je je dagelijkse beslommeringen achter je. Toch zakte de sfeer, ondanks de ontspanning, na twee dagen naar een dieptepunt. We hadden uiteraard naast onze bagage ook elk onze karaktertrekken mee op reis. Ik jaagde me erin op en ging even weg naar Taizé. Het gebed liet me meedrijven op een stroom die verdiepend en vervullend is.

Verder lezen?

Indien u geen digitaal Tertio abonnement heeft, kunt u dit artikel online kopen voor 2 euro. Na betaling, kunt u het meteen integraal lezen. Of nog beter: abonneer je vanaf 12 euro en geniet elke week van Tertio.

Lees ook deze artikels...

Kleur

Veelal vertel ik u iets over dagelijkse dingen, mensen en plekken, met...

Onzichtbaar vasten

Lieve God, wij kijken thuis naar Kamp Waes. De deelnemers lopen vijftig...

Verder lezen?

Indien u geen digitaal Tertio abonnement heeft, kunt u dit artikel online kopen voor 2 euro. Na betaling, kunt u het meteen integraal lezen. Of nog beter: abonneer je vanaf 12 euro en geniet elke week van Tertio.

Uw Tertio account

Log in op jouw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.