Religion’s Lab wil de stem van religieuze instellingen laten klinken in politieke debatten en reflecteren over diverse maatschappelijke thema’s. © Unsplash

Religion’s Lab, speler in het Franse maatschappelijke debat
Begin vorig jaar kondigden de belangrijkste religieuze leiders van Frankrijk de oprichting aan van Religion’s Lab, een stichting voor interreligieuze dialoog over maatschappelijke kwesties met internationale ambities. Tijdens hun eerste gezamenlijke evenement presenteerden ze het boek Religies en het levenseinde.

Religion’s Lab wil de stem van religieuze instellingen laten klinken in politieke debatten en gezamenlijke initiatieven nemen voor reflectie over diverse thema’s. Tot de deelnemende religieuze vertegenwoordigers behoren Éric de Moulins-Beaufort, aartsbisschop van Reims en voorzitter van de Franse bisschoppenconferentie, theologe Véronique Margron, voorzitster van de Franse Conferentie van Religieuzen, theoloog Christian Krieger, voorzitter van de Franse Protestantse Federatie, Haïm Korsia, opperrabbijn van Frankrijk, Chems-Eddine Hafiz, rector van de Grote Moskee van Parijs en Antony Boussemart, co-voorzitter van de Franse Boeddhistische Unie. Ook academici, filosofen en gespecialiseerde professoren nemen deel aan de uitwisselingen en publicaties van dit interreligieuze collectief.

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Bloesem

Het klinkt wellicht een beetje als een cliché om dit schrijfseltje te...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.