“De meerjarenbegroting die de kerkfabrieken vanaf januari 2025 aan de nieuwe gemeentebesturen voorleggen, moeten gebaseerd zijn op een kerkenbeleidsplan van maximaal zes maanden oud”, waarschuwt Johan Govaerts. © bl

“Toekomst kerkgebouwen is een complexe zaak”
Sinds het vicariaat Kempen vanuit Zandhoven gerund wordt, is Johan Govaerts (59) er als CCV-medewerker verantwoordelijk voor de begeleiding en opvolging van kerkenbeleidsplannen.

Dat er wel degelijk successen zijn, bewijst de nevenbestemming van de Sint-Jozefskerk in Hove. Zoals in vele andere parochies was het aantal kerkgangers er drastisch geslonken, maar de volkssterrenwacht Urania, die naast de kerk ligt, was maar al te blij toen er een derde van het kerkgebouw met een wand van de overige twee derde afgescheiden werd en zij in die hoge ruimte een planetarium kon installeren. Voor de bisschop van Antwerpen, Johan Bonny, is hier aan een belangrijke voorwaarde voor een nevenbestemming voldaan: het gebruik door de volkssterrenwacht Urania en het liturgische gebeuren in de gekrompen parochiegemeenschap kunnen tegelijk doorgaan. Een win-win voor iedereen.

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Vrijheid en whisky

De jongeman zag er niet uit. Vroeg in de morgen strompelde hij voorbij,...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.