Zelfs als Trump de verkiezingen verliest, is een alarmerend precedent geschapen door de rechtbanken in te zetten als politieke wapens. © White House

Trump: van miljardair naar martelaar?
Er is een gezegde uit Sovjet-Rusland: “Laat me de mens zien en ik zal de misdaad vinden.” Deze woorden benadrukken de macht van de gewetenloze jurist, die altijd een excuus vindt om wie uit de gratie valt bij het regime te arresteren, te vervolgen en te veroordelen. Helaas voor Donald Trump heeft zijn lange en legendarische geschiedenis van liegen, bedriegen en het negeren van gevestigde normen het voor zijn vijanden vrij gemakkelijk gemaakt om misdaden te vinden en hem aan te klagen.

In mijn vorige opiniestuk beschreef ik de vier strafrechtelijke vervolgingen waarmee Trump te maken krijgt. Vorige week eindigde het eerste van deze processen met een schuldig vonnis, waardoor hij de eerste oud-president werd die is veroordeeld voor een misdaad. De aanklachten waren ingediend door de officier van justitie van Manhattan, Alvin Bragg, die zich als Democraat kandidaat had gesteld en beloofde Trump ter verantwoording te roepen. De misdaad die werd gevonden – een frauduleuze boekhouding om zwijgbetalingen te verdoezelen aan een pornoster – was eerder overwogen door zowel de voorganger van Bragg als federale aanklagers, die niet besloten tot vervolging. 

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.