© gm

Un été tranq-uille? 
De grote vakantie loopt stilaan op z’n einde. En het komkommernieuws moet opnieuw plaats maken voor de hete actualiteit. Het laatavondjournaal van 14 augustus meldde niets over de laatste voorbereidingen voor vijf Mariaprocessies die de dag erop zouden uitgaan. Zelfs windstille dagen zijn geen garantie voor religieuze berichtgeving. Riadh Bahri opende met beelden uit de Verenigde Staten. Daar waren onthutsende filmpjes opgedoken uit Philadelphia. Zombies ontsieren er het straatbeeld. Dat heeft niets te maken met scènes uit een horrorfilm, wel met een nieuwe drug die in volle opmars is in Amerika. Tranq.

Paardenmiddel
Eigenlijk is hier evenmin sprake van hot news, want de onheilsberichten dateren al van in het voorjaar. Xylazine is de officiële naam van het dodelijke kalmeringsmiddel, dat gebruikt wordt om de effecten van heroïne, cocaïne en fentanyl te versterken. Een paardenmiddel in de letterlijke betekenis van het woord. De drug blijkt extreem verslavend en bijzonder gevaarlijk. De beelden liegen er niet om. 

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.