De bisschoppen van Centraal-Afrika (ACEAC) willen zich blijven inzetten voor het einde van de decennialange strijd in Oost-Congo. © rr

“Vergroot de ruimte in uw tent”
Maar liefst 68 Centraal-Afrikaanse bisschoppen kwamen in Goma samen op zondag 28 januari om een boodschap van vrede uit te dragen. Tijdens een grote openluchtmis onderstreepten ze hun inzet voor de bevolking van het al bijna dertig jaar door oorlogsgeweld geteisterde Noord-Kivu, maar engageerden ze zich ook tot concrete acties.

De bisschoppenconferenties van Centraal-Afrika (ACEAC) zien het als hun taak de bevolking te ondersteunen in de zoektocht naar uitwegen uit de crisis en het uitwerken van structuren ter versterking van de vrede en van ontwikkelingsprogramma’s. Hiertoe werken ze samen met alle nationale, regionale en internationale organisaties die een einde willen maken aan de spiraal van geweld in deze met vele rijkdommen gezegende regio. Maar tegelijk herinneren ze de bevolking eraan niet toe te geven aan de manipulatie, verdeeldheid en haat. “Als migranten op deze aardbol zijn we aangewezen om te leven van de vruchten van de bomen die door anderen werden geplant. Laten we er daarom voor zorgen om tijdens onze reis niet alles, met inbegrip van onze naasten, te vernielen, maar andere bomen te planten voor de volgende generatie.” De bisschoppen citeerden Jesaja 54,2: vergroot daarom de ruimte in uw tent! “Amani! Amahoro! Vrede!”, riepen ze samen in de openluchtmis tot de duizenden gelovigen en de nodige civiele autoriteiten met dichtgeknepen billen. 

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.