© cb

Vogelsafari
Enkele jaren geleden vertelde een gevangenis-aalmoezenier mij dat de gedetineerden brood spaarden om vervolgens stukjes daarvan door het raam te gooien om vogels aan te trekken. Afgelopen vakantie moest ik daaraan terugdenken toen ik met ons gezin twee weken doorbracht in La Brenne, een regionaal natuurpark in Frankrijk. La Brenne is bekend om zijn duizenden vijvers die in de middeleeuwen door mensen zijn aangelegd om vis te kweken. Als gevolg daarvan zijn tal van watervogels zich in dat gebied komen nestelen of komen ze er jaarlijks overzomeren. En niet alleen watervogels.

Ook tal van andere bijzondere vogels zijn er te spotten. La Brenne is de place to be geworden voor wie wil ‘vogelen’, te weten: vogels observeren. Wanneer leerlingen mij naar mijn hobby’s vragen en ik mezelf omschrijf als ‘vogelaar’, haast ik mij eraan toe te voegen dat de betekenis daarvan ‘amateur-ornitholoog’ is. Kwestie van misverstanden zo snel mogelijk uit de weg te ruimen om geen verkeerde ideeën te wekken.

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Vrijheid en whisky

De jongeman zag er niet uit. Vroeg in de morgen strompelde hij voorbij,...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.