“Met onze beweging proberen we het actieve en het biddende leven in balans te houden”, zegt Marijke Meinesz-van ’t Hoff, bezielster van Samen in Vreugde. © vk

Vreugdevrienden laten God aan het roer staan
Nederlandse van geboorte, moeder van twee, oma van acht en ‘vreugdevriendin’ van velen: Marijke Meinesz-van ’t Hoff (1943) is duidelijk niet onder één hoedje te vangen. Sinds ze 45 jaar geleden neerstreek in Limburg, heeft ze meer dan een steentje bijgedragen aan de pastoraal in haar nieuwe heimat. Marijke is de bezielster van Samen in Vreugde, een beweging die ignatiaanse spiritualiteit handen en voeten geeft, tot in de gevangenis toe.

Tijdens mijn studie theologie aan de universiteit van Leiden ontmoette ik Gijs Meinesz uit Sumatra. Hij had al een carrière bij de Nederlandse marine achter de rug. Zijn droom was evenwel dominee te worden in de Nederlandse Hervormde Kerk (vandaag deel van de PKN, nvdr.). We bleken gelijkgestemd te zijn en wilden samen door het leven gaan. Bij ons huwelijk in 1968 kozen we ervoor dat God aan het roer van ons bootje zou staan, dat Hij de richting in ons leven mocht bepalen. Hij leidde ons als koppel en tegelijk als twee personen met ieder een eigen roeping. We kregen twee kinderen.

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Vrijheid en whisky

De jongeman zag er niet uit. Vroeg in de morgen strompelde hij voorbij,...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.