Want dieren zijn precies als mensen 
Dromen spelen in de Bijbel geen onbelangrijke rol. De meest bekende droom is allicht die in het Nieuwe Testament waarin Jozef wordt aangemaand naar Egypte te vluchten. Rationele mensen doen dromen af als bedrog, maar over de functie van dromen is het laatste woord nog niet gezegd. Zeker niet nu blijkt dat ook dieren dromen.

De eerste echt belangrijke droom in de Bijbel – waarin ook dieren een hoofdrol spelen – is die van een niet nader genoemde farao die droomde over zeven vette koeien die uit de Nijl kwamen, gevolgd door zeven magere koeien die de zeven vette opvraten (Genesis 41, 17-21). Jozef, de zoon van Jakob, interpreteert de droom als een voorspelling van zeven vette en zeven magere jaren, jaren van overvloed gevolgd door jaren van hongersnood. Jozef mocht de droom van de farao duiden omdat hij enkele jaren voordien in de gevangenis voorspellende dromen van zowel de opperschenker van de farao als die van “de eerste van de bakkers” van de koning van Egypte correct geïnterpreteerd had. 

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.