Directeur Uma Wijnants van Kerk in Nood stelt vast dat onze religieuze vrijheden onder druk staan. Ook in het Westen. © Kerk in Nood

“Religieuze vrijheid krijgt niet de aandacht die ze verdient”
Het geweld door religieuze overtuigingen neemt toe. Vroeger lag het zwaartepunt in het Midden-Oosten, maar vandaag zijn vervolgingen een wereldwijd fenomeen. In Afrika vooral, maar ook in Azië en Latijns-Amerika verslechtert de situatie. Zelfs in het Westen is religieuze vrijheid minder vanzelfsprekend geworden. Dat blijkt uit het tweejaarlijkse rapport van Kerk in Nood.

Kerk in Nood bracht dit jaar opnieuw een lijvig rapport uit over de toestand van religieuze vrijheden in de wereld. Het document schets een weinig rooskleurig beeld van hoe het is gesteld met dit fundamentele mensenrecht. Religieuze vervolging neemt toe, de daders blijven al te vaak buiten schot. Een gesprek met Uma Wijnants, directeur van Kerk in Nood België en Luxemburg.

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.