Het vertalen en beschikbaar stellen van de Schrift heeft voor de United Bible Societies een Bijbelse grondslag: het is geworteld in de zendingsopdracht in het evangelie volgens Matteüs. © Willem Jan de Bruin Fotografie

World Assembly 2023: buitenland kijkt naar Nederlands-Vlaamse Bijbelwebsite
Medewerkers van ruim 150 Bijbelgenootschappen wereldwijd bogen zich tijdens hun World Assembly in het Nederlandse Egmond aan Zee over de uitdagingen waar ze mee te maken krijgen. De United Bible Societies (UBS) zorgen niet alleen voor vertalingen, ze maken de Bijbel ook digitaal beschikbaar met behulp van apps en websites. Arne Willems, regiomanager Vlaanderen bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG), brengt voor Tertio verslag uit.

Het NBG was vorige maand jaar gastheer voor de World Assembly, een vijf- à zevenjaarlijkse ontmoeting waarop Bijbelgenootschappen wereldwijd samenkomen om de koers voor de volgende jaren te bepalen, de banden aan te halen en projecten uit te werken. Het was de eerste keer dat de Lage Landen hun buitenlandse collega’s mochten verwelkomen, hoewel de basis voor de koepelorganisatie 84 jaar geleden werd gelegd in Nederland, toen het toenmalige Nederlands Bijbelgenootschap zijn 125ste verjaardag vierde. Het overkoepelende thema dit jaar was ‘verzoening’. Dat klonk door in de zeven deelthema’s (“big conversations”) waarover werd gesproken: Bijbelvertalen, Bijbelverspreiding, Bijbelgebruik, zorg voor de schepping, migratie, digitaal Bijbelgebruik en duurzame financiering.

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.