“We kunnen de grondwetsartikelen het best eens grondig herlezen vanuit de essentie: hoe kunnen we als religies de democratische rechtsstaat mee realiseren?”, meent Didier Vanderslycke. © Sophie Nuytten

“Leven is geven om samenleven”
ORBIT vzw is een middenveldorganisatie in de ware zin van het woord. Deze door de Vlaamse Overheid erkende sociaal-culturele organisatie zet in op interlevensbeschouwelijke samenwerking, de participatie van nieuwkomers aan het maatschappelijke leven en een menswaardig beleid voor migranten met en zonder papieren. Coördinator Didier Vanderslycke vond in de organisatie een uitgelezen manier om zijn roeping als maatschappelijk assistent en katholieke priester gestalte te geven.

Veertig jaar al timmert Didier Vanderslycke aan een weg die mensen met diverse culturele achtergronden toelaat samen de wereld op te bouwen. Geconfronteerd met de verhoogde aankomst van vluchtelingen, was hij eind jaren 1980 medeoprichter van vzw Kerkwerk Multicultureel Samenleven (KMS). Een tiental jaar geleden veranderde het bestuur de naam van de vzw in ORBIT. “Daarmee ligt de nadruk op de relaties die we proberen te smeden, eerder dan op een of andere identiteit”, duidt Vanderslycke. “We leven nu eenmaal in een superdiverse migratiesamenleving.”

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.