In Marokko is er volgens kardinaal Cristóbal López Romero een jonge en levendige kerk. Om drie redenen is dat des te opmerkelijker: “We hebben meer jongeren dan ouderen, meer mannen dan vrouwen en meer zwarten dan blanken.”  © Flickr

“Minderheidspositie maakt getuigenis krachtiger”
Marokko werd op 8 september getroffen door een zware aardbeving waarbij duizenden mensen om het leven kwamen en de materiële schade gigantisch was. “De katholieke Kerk leed geen noemenswaardige schade, maar ze schoot meteen in actie om alle mogelijke hulp te bieden. De solidariteit is immens en alles wordt in het werk gesteld voor een spoedige heropbouw, al zal die jaren duren”, getuigt Cristóbal López Romero, aartsbisschop van Rabat.

“Het was een gigantische catastrofe”, zegt aartsbisschop Cristóbal López Romero over de aardbeving die Marokko in september trof. “Maar niets is zo slecht dat het ook geen goede kant heeft. Massa’s families zijn zwaar geraakt, hun huizen zijn kapot. Maar te midden van die ellende ontsproot ook iets goeds: de al even ongeziene massale solidariteit van de bevolking, van de overheid en van de internationale gemeenschap.” Een boodschap van hoop in dramatische tijden.

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.