Als bedrijfsleider had Jan Bossuyt een andere dan een kapitalistische visie op ondernemen. © rr

“Ongewone tijden vragen ongewone antwoorden”
De radiospot voor Colora is zo stilaan een evergreen. Jan Bossuyt bestuurde veertig jaar lang de Waregemse verffabrikant Boss Paints. Vandaag is hij op pensioen, maar zeer actief op een voor een ondernemer minder evident terrein: het spirituele. “Ik ontdekte een pad dat mij leidde naar een universum van grenzeloze liefde. Ik noem het de magie van de overgave.”

Beginnen doet hij met een anekdote over Marco Polo, die in een Tibetaans klooster in gesprek gaat met een monnik over zijn reizen. De monnik zegt: “Jij bent een reiziger in de wereld, wij zijn reizigers in de geest.” Jan Bossuyt is geen wereldreiziger, maar hij reist graag in zijn geest en bericht erover op zijn blog en in zijn boeken. Zijn vader stierf toen hij 25 was. Hij moest plots een bedrijf gaan leiden van vijftig mensen. “Gekatapulteerd en gebombardeerd” tot bedrijfsleider noemt hij het. Toen hij van zijn commerciële directeur hoorde dat je niet al te eerlijk mocht zijn om zaken te doen, vloekte dat met wat hij in zijn studententijd in de universitaire parochie omarmd had. Jan Bossuyt wilde een andere vorm van ondernemen. En dat is een verrassende manier: geleidelijk kwam hij tot het inzicht dat alleen de liefde centraal stellen leidt tot de juiste manier van leven en zakendoen. En wonderwel bleek dat ook te werken: hij bouwde het familiebedrijf uit tot een bloeiende zaak. 

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.