Patrick Loobuyck (links): “Denken dat wetenschap alles oplost, klopt niet.” Walter Van Herck: “Wonderen zijn nog miraculeuzer geworden omdat ze ingaan tegen de natuurwetten.”  © rr

 

“Ook met alle wetenschappelijke vraagstukken opgelost, zullen zinvragen blijven”
Religie en wetenschap lijken vandaag met elkaar in tegenspraak. Dat is niet altijd zo geweest. Tot de 17de eeuw waren ze in belangrijke mate complementair. De moderne opvatting van wetenschap maakt het wel lastiger voor religieuze mensen. Moraalfilosoof Patrick Loobuyck schreef er een toegankelijk boek over. Hij gaat voor Tertio in gesprek met godsdienstfilosoof Walter Van Herck.

Je hoort het steeds vaker: wetenschap maakt geloof, religie en zingeving overbodig. Daar is Patrick Loobuyck het alvast niet mee eens. Hij is zelf atheïst, maar dat betekent niet dat de zinvragen verdwijnen. “Door de secularisering en detraditionalisering gaan mensen voor die zinvragen steeds minder te rade bij de grote levensbeschouwelijke tradities, ook niet bij het vrijzinnig humanisme” stelt hij. 

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.