“Religies zouden hoop, perspectief en zin moeten kunnen bieden aan de mensen, maar dat schijnt niet te lukken. Waarom niet?”, vraagt Japans aartsbisschop Tarcisio Isao Kikuchi zich af. © evl

“We bieden hulp, maar bovenal onze liefde”
Tarcisio Isao Kikuchi is sinds mei 2023 voorzitter van Caritas Internationalis. De aartsbisschop van Tokyo kwam aan het hoofd van deze katholieke hulporganisatie nadat de paus de vorige leidinggevenden omwille van mismanagement aan de kant had geschoven. Die putsch is intern nog niet verteerd, maar vandaag zijn er andere prioriteiten: “Er is niet meteen tijd om achterom te kijken. De wereld staat in brand. Velen rekenen op onze noodhulp.”

Tarcisio Isao Kikuchi is afkomstig van de Japanse prefectuur Iwate waar de tsunami van 2011 zware vernielingen aanrichtte. Het ergste drama speelde zich 340 kilometer verder zuidwaarts af met de kernramp in Fukushima. “Ik ben geen vrienden verloren door die tsunami, maar velen waren wel hun huis en bezittingen kwijt”, zegt de aartsbisschop van Tokyo. “Het was een van de vele momenten in mijn leven waar de noodhulp van Caritas ingezet moest worden om de eerste noden te leningen, maar ook om te helpen bij de heropbouw op langere termijn.”

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.