“Je eigen betrokkenheid bij een muziekstuk mag nooit ten koste gaan van het respect voor de compositie”, zegt dirigent Koen Vits, fan van componist Van Nuffel. © rr

“Zingen in een koor doet mensen groeien”
De jonge dirigent en componist Koen Vits maakt naam als muziekpedagoog. De pareltjes van uitvoeringen die hij levert met diverse amateurkoren getuigen van zijn begeesterende artistieke leiding. Als bezige muzikale bij ontwikkelt hij het ene na het andere programma. Zo leidt hij eind april een Shakespeareconcert met het Leuvens Alumnikoor.

Zelfs tijdens de coronaperiode bracht Koen Vits mensen samen om muziek te maken. In maart 2020 kwam hij op de proppen met Koorona: Koor kontra Korona, waarbij zangers uit België en omstreken een virtueel koor vormden en If ye love me van Thomas Tallis (1505-1585) opnamen. De YouTubevideo daarvan, met 283 koorleden, is al meer dan 31.000 keer bekeken. Ondanks het succes van dat soort projecten beproefde Vits nog niet zo lang geleden zijn geluk in de financiële sector. “Ik meende wat meer jobzekerheid te moeten inbouwen naar aanleiding van de geboorte van ons eerste kindje”, bekent de jonge musicus. “Binnen de kortste keren zat ik thuis met een burn-out. De financiële wereld is meer met cijfers dan met mensen bezig en is enorm concurrentieel. Die mentaliteit ligt mij duidelijk niet. Vandaar dat ik mij weer volop bezighoud met muzikale projecten. De muziek blijkt het uiteindelijk altijd te halen in mijn leven.”

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen account? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.