Nikolaas Sintobin: “Veel van onze theologische en spirituele taal is ook voor een grote meerderheid van christenen onbegrijpelijk.” © Luk Collet

“Wijsheid ligt overal voor het grijpen”
Voor de tweede keer ontving jezuïet en internetpastor Nikolaas Sintobin de Publieksprijs voor het Spirituele en Christelijke Boek. Levenslessen. Hoe oude wijsheid jouw leven in bloei zet werd in Nederland ook genomineerd voor het beste theologische boek van het jaar. “Een banale ervaring kan leiden tot de zin van het leven, tot vervulling, tot de grote spanningsvelden van het mens-zijn. En die spelen zich elke dag af in ons leven.”

Internetpastor Nikolaas Sintobin is erg opgezet met de prijs: “Ik wilde met het publiek iets delen van mijn persoonlijke ervaring en mijn persoonlijk geloof. Die zijn uiteraard sterk gekleurd door de ignatiaanse spiritualiteit, maar ik wilde daarover vertellen in een taal die onze geseculariseerde cultuur kan verstaan. Op een geïncultureerde manier dus.” Die inculturatie is in Levenslessen verder dan ooit gegaan. In het hele boek wordt God slechts tweemaal genoemd, Jezus al helemaal niet. “Ik wilde ook mensen buiten de christelijke cirkel bereiken. De meeste artikels uit het boek zijn eerst in een seculier luxedamesblad verschenen. Een zuster van de trappistinnen van Brecht vertelde me dat ze mijn boek als refterlectuur gebruiken. Professionele bidders voelen zich blijkbaar ook thuis bij zo’n werelds woordgebruik.”

Boeiend artikel? Deel het dan met je vrienden via:

Verder lezen?

Log in op uw Tertio account en lees meteen verder

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Lees ook deze artikels...

Uw Tertio account

Log in op uw Tertio account en lees meteen uw Tertio digitaal

Nog geen abonnee? Koop makkelijk en veilig uw abonnement op onze website.
Enkel digitaal lezen? Neem een digitaal abonnement en lees meteen verder.
Of maak een Tertio proefaccount aan en lees 1 maand gratis online!

Sluiten

Tertio nieuwsbrief

Interessant artikel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van al onze nieuwste bijdragen, evenementen en aanbiedingen.